direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen naar de Caribbean

Witte stranden, wuivende palmen, turkooisblauw water en een indrukwekkende onderwaterwereld. We kunnen ons allemaal wel iets voorstellen bij een Caribische vakantie. Behalve de bekende grote en toeristische eilanden zijn er echter ook nog bijzondere, rustige eilanden, met een prachtig groen binnenland en weinig toeristen. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en vind je naast een indrukwekkende natuur mooie en verlaten stranden, de oorspronkelijke Caribische cultuur en een hele aangename vakantiesfeer. Deze ’parels’, zoals sommige van deze eilanden regelmatig worden genoemd, vind je bijvoorbeeld in de zuid-oostelijke Caribbean, vlak bij de kust van Venezuala. Goed bereikbaar met een directe vlucht met Martinair, veilig, comfortabel en kindvriendelijk. Je kunt er eiland-hoppen, een paar dagen tot een week zeilen langs kleine eilandjes of rustig je vakantie op één centraal punt doorbrengen. Kortom: een ideale bestemming voor een bijzondere gezinsvakantie!
 

Toeristisch

Tobago, Grenada & The Grenadines bieden een goede mix van strand, een groen binnenland (ideaal voor leuke uitstapjes) en een lokale Caribische cultuur die zowel voor kinderen als volwassenen de moeite waard is. Bovendien zijn deze eilanden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme, maar bieden ze wel alle faciliteiten en voorzieningen voor een aangename vakantie met je kinderen.

Dagen aan het strand kun je goed afwisselen met leuke uistapjes. Maak bijvoorbeeld een jungle-tocht door de binnenlanden, bezoek watervallen, kruidenplantages en oude fabrieken. Maar je kunt ook verlaten strandjes verkennen, een boottocht maken met een glasbodemboot, snorkelen en duiken. Of verken de eilanden per mountainbike of op de rug van een paard.

De eilanden zijn niet zo groot, zodat je vanuit een centraal gelegen standplaats het hele eiland kunt verkennen. Wil je een iets actievere vakantie: ga dan eiland-hoppen. Je kunt verschillende eilanden bezoeken! Dit kun je doen door te kiezen voor een standaard ‘rondreis’ of door verschillende accommodaties met elkaar te combineren.
 

Kindvriendelijk

Je kunt de kinderen gerust mee uit eten nemen. De hotels en restaurants serveren naast lokale gerechten over het algemeen ook kindermenu’s of gerechten die kinderen graag eten. Pasta, kip en hamburgers zijn bijvoorbeeld goed verkrijgbaar. Het eten is over het algemeen erg goed en betaalbaar.

Er is voldoende speelruimte en speelgelegenheid voor kinderen. Op het strand, maar ook bij de hotels zijn grote tuinen aanwezig. Verwacht echter geen speeltuintjes en kinderclubs.
 

Praktisch

De accommodaties zijn over het algemeen zeer goed en comfortabel en bieden een prima prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn goede faciliteiten en voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen. Ook is er een ruim aanbod aan appartementen en bungalows, van eenvoudige appartementen in een klein complex tot luxe bungalows met privé zwembad. Ook voor grotere gezinnen zijn er verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder kamers met tussendeur in verschillende hotels.

Je kunt er veilig reizen en malaria en tropische ziektes komen niet voor. De criminaliteit is laag. De officiële taal in dit deel van het Caraïbisch Gebied is Engels.

De zuid-oostelijke Caribbean zijn het hele jaar te bezoeken, omdat het weer redelijk constant is. De beste periode is tijdens het droge seizoen van januari t/m april. Dit is ook direct de drukste en duurste periode. Het regenseizoen van juni tot december is rustiger en goedkoper. Het is dan vaker bewolkt (dit kan overigens ook juist erg prettig zijn) en het regent vaker. Over het algemeen beperkt dit zich tot flinke tropische buien in de middag of nacht en zal dit je vakantie niet verpesten.

 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

De Caribbean in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere ouders van
de Caribbean vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier wel even
aan denken...

Je krijgt te maken met een tijdverschil: tijdens de Nederlandse zomertijd 6 uur en tijdens de wintertijd 5 uur.

Zeer specialistische medische zorg is op de eilanden Tobago, Grenada en The Grenadines niet voorhanden. In dat geval zal je moeten worden overgevlogen naar Trinidad (ca. 20 minuten). Een goede reisverzekering waarbij alle medische kosten tegen kostprijs zijn gedekt is essentieel!

In onze zomermaanden is het ‘hurrican season’ in de Caribbean. Hoewel de eilanden normaal gesproken ‘gespaard’ blijven omdat orkanen zich op deze afstand van de evenaar nog niet goed kunnen ontwikkelen, kun je te maken krijgen met regen, storm of zelfs een orkaan. De maanden met de hoogste risico’s zijn september en oktober. Gedurende deze maanden bieden wij alleen reizen naar Tobago aan, omdat door de ligging van dit eiland de kans op een orkaan hier veel kleiner is.

De zon is hier erg fel. Neem hiervoor goede voorzorgs-maatregelen: gebruik altijd een hoge beschermingsfactor, een petje en bij voorkeur UV-werende badkleding. Probeer je kinderen zoveel mogelijk in de schaduw te laten spelen en uit de zon te houden op het heetst van de dag.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
caribbean vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders