direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Rondreis Tobago - Eén eiland, drie gezichten

Tijdens deze reis verblijf je op drie heel verschillende plaatsen op het eiland Tobago, zodat je kunt zien ervaren hoe gevarieerd dit eiland is. Je kunt leuke uitstapjes maken in het groene binnenland, verblijft aan mooie rustige stranden, kunt gaan snorkelen of duiken en dansen op muziek van lokale steelpan bands.

Als je langer op reis wilt en je verblijf op Tobago wilt combineren met andere eilanden zijn er verschillende mogelijkheden. In de periode van mei tot september kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar het buureiland Trinidad waar je lokale schoolkinderen kunt meehelpen aan een zeeschildpaddenproject.
 

Vluchten naar Tobago

Je kunt wekelijks vanuit Nederland of België met een overstap in Londen rechtstreeks naar Tobago vliegen met Virgin Atlantic. Er gaan dagelijks vluchten met Virgin Atlantic tussen Barbados en Londen Gatwick. Op een aantal dagen per week heb je bij vluchten vanuit Barbados een (veel) gunstigere overstaptijd in Londen. Bovendien kun je dan de reisduur aanpassen aan je persoonlijke wensen. Het is dus het overwegen waard om aansluitend op je reis naar Tobago enkele nachten in Barbados te overnachten.

Op aanvraag en onder afwijkende voorwaarden kunnen we ook lijndiensttickets met andere luchtvaartmaatschappijen boeken. British Airways vliegt bijvoorbeeld twee keer per week naar Tobago, maar je maakt dan wel een tussenstop op een ander Caribisch eiland (meestal Antigua).
 

Vervoer en transfers op Tobago

Expeditie Kroost & Co heeft als doel het reizen met kleine kinderen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, zonder dat je daarbij je individuele vrijheid verliest. Bij alle reizen van Expeditie Kroost & Co zijn privé transfers van en naar de luchthaven inbegrepen. Ook transfers tussen accommodaties en eventuele andere eilanden worden door ons verzorgd. Transfers vinden plaats in een auto/busje met airconditioning en lokale chauffeur. Er zijn geen autostoeltjes beschikbaar tijdens deze transfers en voor baby’s tot één jaar adviseren we daarom om zelf een autostoeltje mee te nemen.

Bij een aantal accommodaties, vooral als deze minder centraal liggen, is een huurauto inclusief in de reissom. In andere gevallen kun je ervoor kiezen om vooraf een auto te huren, maar kun je dit ook prima ter plaatse regelen als je een dag een uitstapje wilt maken. We kiezen altijd voor een auto die past bij de grootte van je gezin. Op Tobago maken we standaard gebruik van een Toyota Corolla Stationwagen en als je met 6 personen bent van een auto met 7 zitplaatsen. Je krijgt dus achteraf geen toeslagen voor een ruimere auto en je hoeft ook niet drie kinderen en al je bagage in een mini te proppen. Autohuur is inclusief een basisverzekering met een eigen risico. Dit kun je ter plaatse eventueel afkopen.
 

Accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn gevarieerd. De ene keer is deze luxer dan de andere keer. We maken gebruik van kleinschalige accommodaties waar je de sfeer van het land kunt ervaren. Bij alle accommodaties heb je beschikking over zwemgelegenheid, maar er is niet altijd een zwembad aanwezig.

Voor grotere gezinnen hebben we diverse mogelijkheden voor speciale familiekamers of villas waar je in ieder geval met 5 personen kunt verblijven. Soms zijn dit ook twee kamers die zijn voorzien van een tussendeur. Voor gezinnen met één kind gaan we ervan uit dat er een extra bed op de kamer van de ouders wordt bijgeplaatst. Bij twee of drie kinderen gaan we in principe uit van een eigen kamer/ruimte voor de kinderen. Een baby kan meestal, maar niet altijd, extra op de kamer verblijven als er ook een kind mee reist. Dit beperkt je vaak wel in de ruimte op je kamer. Alle prijzen zijn gebaseerd op twee volwassenen die een kamer delen. De prijs voor eenoudergezinnen is op aanvraag.
 

Uitgebreide routebeschrijving

Dag 1-8 Crown Point

In de ochtend vertrek je vanuit Europa naar Tobago waar je ’s middags aankomt en naar je hotel wordt gebracht. De eerste week van de reis verblijf je in Sherwood Park Appartementen. Deze accommodatie ligt rustig in een klein dorpje, maar tegelijk ook heel centraal in Crown Point, het “toeristisch” centrum van het eiland. De hoofdstad Scarborough, diverse stranden en goede restaurants zijn met de auto binnen 5-10 minuten te bereiken. Je kunt dagen op het strand, zoals bij Pigeon Point, goed afwisselen met uitstapjes naar bijvoorbeeld het binnenland of een bezoek aan een rustig strand in een prachtige baai, zoals bijvoorbeeld bij Englishman Bay of Castara.

Dag 8-11 Speyside

Na een week reis je door naar de andere kant van het eiland. Onderweg kun je bijvoorbeeld een waterval bezoeken. Bij Speyside verblijf je in Blue Waters Inn. Je kamer ligt slechts enkele meters van het strand en de zee. Het hotel ligt aan een rustige baai. Je kunt snorkeltripjes maken, maar bijvoorbeeld ook goed duiken. Verder kun je wandelen in de direct omgeving van het hotel, gaan eten bij Gemma’s Treehouse of gebruik maken van de verschillende (water-)sportfaciliteiten van het hotel.

Dag 11-15 Arnos Vale

De laatste paar dagen van deze reis breng je door in Arnos Vale. Het hotel ligt in een prachtige tropische tuin en direct aan een van de mooiste stranden/baaien van Tobago. Vanaf het strand kun je gaan snorkelen en ’s middags kun je tijdens de hightea in het restaurant tientallen vogeltjes zien die hier worden gevoerd.

Dag 15-16

De laatste dag vertrek je ’s middags naar de luchthaven. De volgende dag kom je aan in Amsterdam/Brussel.
 

Reisschema inclusief accommodaties

Dag

Plaats

Accommodatie

1

Vertrek Amsterdam, aankomst Tobago

1-8

Crown Point

Sherwood Park

8-12

Speyside

Blue Waters Inn

12-15

Arnos Vale

Arnos Vale Hotel

15

Vertrek Tobago

16

Aankomst Amsterdam


Prijsindicatie

Ieder gezin is anders, daarom boek je een reis bij Expeditie Kroost & Co altijd op basis van een persoonlijke offerte die je ontvangt. Deze is gebaseerd op jullie persoonlijke wensen en gezinssamenstelling en hierin geven we bijvoorbeeld ook de kamertypes aan die passen bij jullie gezinsgrootte. Om je vooraf een beter beeld te geven van de prijs van onze reizen hebben we een prijsindicatie gegeven voor verschillende gezinstypen. De prijzen zijn gebaseerd op het tarief van beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse bij de vluchten, waarbij we geen rekening hebben gehouden met speciale actietarieven. In de praktijk kan het voorkomen dat een reis duurder of goedkoper wordt dan hieronder staat aangegeven.

Laagzeizoen

Hoogseizoen

2 volwassenen en baby

3.865

4.275

2 volwassenen en 1 kind

5.195

5.715

2 volwassenen en 2 kinderen

7.650

8.300

2 volwassenen en 3 kinderen

8.640

9.420

Genoemde prijs is een vanaf prijs en o.a. gebaseerd op beschikbaarheid in de goedkoopste boekingsklasse voor de vluchten. Het verblijf is inclusief vluchten, belastingen (€295 p.p.), transfers, 14 overnachtingen en 14 dagen autohuur.

Laagseizoen: mei, juni, september, oktober, november
Hoogseizoen: juli, augustus. Prijzen december t/m april op aanvraag.
 

Eigen droomreis samenstellen?

Niet ieder gezin is hetzelfde. Daarom heb je bij Expeditie Kroost & Co altijd de mogelijkheid om je eigen droomreis samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een reis verlengen of inkorten, alleen in vijfsterren accommodaties verblijven, een reis combineren met familiebezoek of wil je verblijven in een hotel dat niet in deze brochure staat? Er kan bij ons heel veel! Als je ons laat weten wat je wensen zijn kunnen wij een offerte maken die hier volledig op is afgestemd.
 

Boeken van een reis

Indien je een reis wilt boeken kun je een offerte aanvragen bij Expeditie Kroost & Co. Het voorstel dat we voor jullie uitwerken is gebaseerd op jullie gezinssituatie en eventuele aanvullende wensen. De accommodaties zijn op dat moment nog onder onder voorbehoud. Deze kunnen pas worden geboekt als jullie de reis daadwerkelijk willen boeken. Het kan zijn dat deze -uiteraard in overleg- na boeking van de reis moeten worden aangepast. Dit kan ook consequenties hebben op de prijs van het arrangement.

Je kunt hier een offerte voor deze reis aanvragen >>

printbutton
verre reizen kinderen
caribbean vakantie kinderen

©2010 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

familie reizen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen