Direct naar onze bestemmingen
familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Volg onze laatste tips via Facebook en Twitter

FacebookTwitter


 

baby peuter kleuter kind tiener

leeftijd verre kindervakantie

Wat ons anders maakt:
Onze GezinsGaranties ®

Als je je kinderen mee op reis neemt, stel je andere eisen aan veiligheid, hygiëne en gezondheid dan wanneer je alleen op reis zou gaan. Malariapillen slikken? Liever niet. Bovendien is malaria voor jonge kinderen (nog) gevaarlijker dan voor volwassenen. Je kind aan onbekende tropische ziektes blootstellen? Ook dat natuurlijk liever niet. Gelukkig zijn er nog veel bestemmingen op de wereld waar je wel veilig naar toe kunt reizen.

Bij Expeditie Kroost & Co hebben we ruime ervaring in het organiseren en maken van verre reizen met jonge kinderen. Daarom weten wij als geen ander wat voor jou en je gezin belangrijk is en welke vragen en onzekerheden je kunt hebben. Al onze bestemmingen hebben we bovendien met onze eigen kinderen bezocht. En de kennis en ervaring die we zelf hebben opgedaan gebruiken we om ook voor andere gezinnen die met jonge kinderen reizen de meest ideale reizen te kunnen samenstellen. Je mag daarom het volgende van ons verwachten:
 

1. Alleen veilige landen die we goed kennen

De landen en regio’s waar we naar toe gaan zijn met veel zorg geselecteerd. We kennen deze bestemmingen goed en weten wat je er kunt verwachten. Er komt geen malaria voor, je hebt geen bijzondere vaccinaties nodig, het is er relatief veilig en indien nodig kun je bij een goede Engelssprekende arts terecht. We kennen deze bestemmingen persoonlijk en hebben hier met kinderen rondgereisd zodat we op basis van onze eigen ervaring meer kunnen vertellen over wat je in een land kunt verwachten.

2. Altijd een soepele reisroute

Het reizen met kinderen kan vermoeiend zijn, maar Expeditie Kroost & Co zorgt ervoor dat het je zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. We zoeken de beste vlucht voor jullie gezin, dus bijvoorbeeld met een babybedje dat ook geboekt mag worden voor groter baby’s of goede kinderprogramma’s op een persoonlijk televisieschermpje. Na aankomst op je bestemming bieden we, waar mogelijk, een service om je sneller door de douane te helpen. We verzorgen snelle (meestal privé) transfers naar je accommodatie en voor het vervoer ter plaatse regelen we een ruime (huur) auto of camper die is afgestemd op de grootte van je gezin. Kortom: je mag er van uitgaan dat wij alles regelen dat het reizen voor jullie gemakkelijker maakt.

3. Maximale flexibiliteit

Onze reizen zijn zó samengesteld dat we alles wat het je gemakkelijker maakt om te reizen voor jullie regelen, maar dat je ter plaatse zelf kunt kijken wat je wilt gaan zien en doen. Excursies boeken we bewust niet vooraf, zodat je de mogelijkheid hebt om rekening te houden met je kinderen. Als ze toe zijn aan een dagje rust moet je de ruimte hebben om dit in te kunnen plannen. Om deze reden zorgen we er ook voor dat je tijdens rondreizen niet iedere dag in een ander hotel verblijft en dat je per dag bij voorkeur niet langer dan 4 uur in de auto hoeft te zitten om naar een volgende plek door te reizen. Waar mogelijk en noodzakelijk boeken we binnenlandse vluchten om sneller op je plek van bestemming aan te komen.

4. Alleen plekken waar je je welkom voelt

Of je nu kiest voor een luxe hotel of eenvoudig appartement: je bent overal welkom met je kinderen. We verblijven bij voorkeur in kleinschalige accommodaties waar het personeel jou en je kinderen kent, er is een tuin om te spelen, een zwembad en vaak ook restaurant. Verwacht echter niet standaard een speeltuin, kinderclub of uitgebreide animatie en ook geen kindveilige kamer met afgeschermde stopcontacten en traphekjes. Wel zijn er meestal babybedjes, oppasservice, een koelkastje en een waterkoker op de kamer (handig om flesjes babyvoeding te kunnen bereiden). We boeken bovendien ruime kamers zodat je er een extra bed bij kunt plaatsen of anders familiekamers of twee kamers naast elkaar of zelfs met een tussendeur.

5. Voor iedereen bijzonder

Alle bestemmingen van Expeditie Kroost & Co zijn bijzonder. Vanwege de natuur, de cultuur, de prachtige stranden of een combinatie van alles. Ter plaatse kun je voldoende ondernemen en veel zien en doen. Dit geldt voor kinderen van alle leeftijden. Als je nog gebonden bent aan middagslaapjes kun je korte uitstapjes maken in de omgeving en ’s middags zwemmen en spelen bij het hotel. Als je met oudere kinderen reist zijn er spannende activiteiten, excursies en uitstapjes mogelijk. In de landenbrochures vind je meer informatie over dingen die je ter plaatse kunt doen en bij het samenstellen van een persoonlijke rondreis houden we ook altijd rekening met wat jullie willen gaan zien en doen en de leeftijd van je kinderen zodat je niet op de ‘verkeerde’ plekken belandt.

6. Altijd voorbereid op reis

Als je bij Expeditie Kroost & Co een reis boekt zorgen we ervoor dat je goed voorbereid op reis kunt gaan. We sturen bij de reisbescheiden informatie over het bestemming, maar ook uitgebreide tips over reizen en vliegen met kleine kinderen en wat je kunt doen en ondernemen op je bestemming. Als je aanvullende vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen en als we het antwoord zelf niet weten zoeken we het uit via onze lokale contacten.

clear


schoolvakantie

Hoe het begon...

Voordat we kinderen kregen, hebben mijn partner en ik veel gereisd. Voor ons was het vanzelfsprekend dat wij dat met kinderen ook zouden blijven doen. Toen onze dochter 10 maanden was hebben we voor het eerst weer een verre reis gemaakt naar Nieuw-Zeeland. Dit is ons uitstekend bevallen en inmiddels heeft zij, samen met haar jongere broertje en zusje, al veel mooie plekjes op de wereld gezien.

Om me heen merk ik dat veel mensen ook met hun kind of kinderen zouden willen reizen, maar dit om verschillende redenen niet doen. Voor de meesten is onzekerheid en niet goed weten waar je met je kinderen veilig naar toe kunt gaan de belangrijkste motivatie om het reizen (voorlopig) even uit te stellen. Maar na het horen van positieve verhalen van mensen die wel met hun kinderen op reis zijn geweest, begint het vaak weer te kriebelen. Omdat ik iedereen kan aanraden om met je kinderen te genieten van verre vakanties, wilde ik graag onze eigen ervaringen delen. Het begon als hobby en resulteerde in Expeditie Kroost & Co. Samen met de andere reismama’s van Expeditie Kroost & Co heb ik inmiddels al veel gezinnen (her)besmet met het reisvirus en krijgen we altijd enthousiaste verhalen over deze reizen te horen.

Ik hoop dat jullie na het lezen van de informatie op deze site de stap naar het maken van een verre reis met je kinderen zullen zetten. Het is het zeker waard!

Colinda Overbeek
Colindawebhandtekening
oprichtster
Expeditie Kroost & Co

verre reizen kinderen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE

Onze Gezins-
Garanties

vakantie voor kinderen
verre vakantie kinderen
reis met kids boeken
tips en info
verzekering kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
werken
reizen met kinderen
klimaat en beste reistijd
tips en info
reisverslag kinderen reisverslag ouders