direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Bali in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen
van Bali vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


 

Handig om te weten als je met kids reist

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Bali mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De leukste manier om met je kinderen Bali te verkennen is door in meerdere plaatsen te verblijven. Het drukke toeristische Kuta heeft iets heel anders te bieden dan het rustige Candidasa, waar je in het binnenland prachtige rijstterrassen vindt. Ook de omgeving van Ubud in de bergen is erg mooi en de stranden van Jimbaran en Nusa Dua zijn aantrekkelijker dan die van Lovina (zwart zand), waar je weer de mogelijkheid hebt om dolfijnen te zien. Verder zijn er in de verschillende gebieden leuke uitstapjes te maken, zodat je nooit ver hoeft te reizen of hele dagen onderweg bent.

De meest comfortabele manier om Bali te verkennen is met een auto met chauffeur. Dit zijn over het algemeen zeer ruime en comfortabele auto’s, waarin je je in alle luxe kunt laten verplaatsen. Het klinkt misschien decadent, maar het is vele malen veiliger en zelfs voordeliger dan zelf een auto huren! Een andere manier is per openbaar vervoer. Tussen grote toeristencentra rijden toeristenbussen, maar je kunt ook korte uitstapjes maken met de bemo (minibusje) die je onderweg kunt aanhouden. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een wandeling maakt en niet zelf terug naar het beginpunt wilt lopen. Bemo’s zijn goedkoop, maar niet erg comfortabel.

De wegen op Bali zijn over het algemeen van een redelijke kwaliteit. Aangezien wij echter niet op de hoogte zijn van de plaatselijke manier van rijden en de (ongeschreven) verkeersregels, is het echter veiliger om te kiezen voor een auto met chauffeur in plaats van zelf een auto te huren.
 

Accommodaties

Bali heeft uitstekende luxe accommodaties, maar ook de middenklasse hotels zijn over het algemeen van zeer goede kwaliteit. Alle accommodaties die Expeditie Kroost & Co heeft geselecteerd zijn natuurlijk kindvriendelijk. Ook als je met je gezin in een luxe hotel verblijft, kun je rekenen op een warm welkom voor jou en al je gezinsleden. Enkele hotels hebben uitgebreide faciliteiten voor kinderen, waaronder speciale kinderclubs of een speeltuintje. De meeste accommodaties hebben deze faciliteiten echter niet. Natuurlijk is er wel voldoende voor je kinderen te doen. Alle hotels beschikken over een zwembad en een tuin waarin gespeeld kan worden. Het strand is meestal dichtbij. Verder bieden alle accommodaties kinderbedjes, een koelkast of minibar en zijn er mogelijkheden om flessen en babyvoeding op te warmen. De accommodaties hebben daarnaast kinderstoelen in het restaurant en een oppasservice. De kamers zijn ruim en er zijn mogelijkheden voor gezinnen van verschillende grootte. Strandlakens zijn bijna overal aanwezig, zodat je deze niet ook nog eens in je koffers hoeft te proppen.
 

Kinder- en babyartikelen

Op Bali is nagenoeg alles verkrijgbaar: van luiers (o.a. Pampers) tot babyvoeding (o.a. Nutricia). Potjes Olvarit zijn verkrijgbaar bij de Makro, maar voor oudere kinderen worden in Bali een soort poedermaaltijden gebruikt die je aanlengt met water. Je kunt daarom voor noodsituaties beter enkele potjes van thuis meenemen. Houd er ook rekening mee dat melkpoeder (er wordt Nutrilon verkocht) wel anders van samenstelling kan zijn dan wij gewend zijn. Ook de maten en de kwaliteit van luiers, zelfs van vertrouwde merken, wijkt af van de Nederlandse variant. Dit is echter geen reden om voor drie weken luiers van huis mee te nemen. De prijzen voor baby- en kinderproducten zijn heel acceptabel.
 

Eten en drinken

Eten en drinken is op Bali over het algemeen erg goed. Wij zijn uiteraard zeer vertrouwd met de Indonesische keuken met saté, nasi, bami, gado gado, etc. Daarnaast zijn er ook volop internationale gerechten zoals pizza’s, kip en hamburgers verkrijgbaar. Vis is over het algemeen uitstekend, vers en goedkoop. Tijdens de lunch zijn er sandwiches, salades, broodje hamburger etc. Veel hotels beschikken over kinderstoelen en hebben speciale kindermenu’s. Mocht je behoefte hebben aan eten van ‘thuis’: je kunt hier ook gewoon naar de McDonald's….

In de supermarkt kun je voordelig pakjes sap en frisdrank kopen. Ook kun je hier bijvoorbeeld biscuitjes, crackers, melk, yoghurt, brood en fruit krijgen. Als je kinderen yoghurt willen zonder stukjes: er zijn ook lokale “Danoontjes” verkrijgbaar.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
bali vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders