direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Bali in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen
van Bali vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


 

Wat is leuk om te doen met je kinderen op Bali

Als je naar Bali reist kun je prima vanuit één locatie het eiland verkennen. Omdat de verschillende delen van Bali ieder een heel ander karakter hebben, raden we echter aan om meerdere plaatsen te bezoeken. Je kunt dan korte uitstapjes maken, waarbij je bijvoorbeeld ’s morgens vroeg op stap gaat en ’s middags lekker bij het hotel of aan het strand blijft. Ook kun je de sfeer in de verschillende delen van Bali zelf ervaren: van de drukte van de grotere toeristenplaats Kuta, de galeries en kunstenaars in Ubud, de rijstvelden en kleine dorpjes in Candidasa en de dolfijnen in Lovina.

balicouleur
Mag ik deze Kecak van u ...

Op Bali heb je verschillende traditionele dansen. In Ubud zijn verschillende voorstellingen waar je naar kunt kijken. Ook kun je zelf danslessen krijgen in sommige hotels. Een andere aanrader is de Kecak dans bij de Uluwatu tempel op het Bukit schiereiland bij zonsondergang.

baliolifant
Schatjes van 4000 kilo

Olifanten op Bali? Het olifantenpark op Bali heeft inmiddels 30 bedreigde Sumatraanse olifanten onder haar hoede, waaronder olifanten die eerder in een circus werkten. Je kunt de dieren van dichtbij zien en er zelfs een ritje op maken.

balirijstterrassen
Even lekker een (rijst)terrasje pakken

Op Bali heb je prachtige rijstvelden en -terrassen waar je wandelingen kunt maken. Veel hotels in bijvoorbeeld Ubud bieden de mogelijkheid voor een wandeling met een gids in de vroege ochtend of late middag. Ook tijdens transfers heb je regelmatig een prachtig uitzicht over rijstvelden.

balifietsen
Fietsen zonder te trappen (van de vulkaan)

De excursie die eigenlijk bij geen enkele gezinsreis naar Bali mag ontbreken: een fietstocht uit de bergen naar Ubud. Je ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, bezoekt een woning, rijstvelden en geniet van een heerlijke lunch aan het eind van de trip. Voor kinderen van alle leeftijden. En echt moe word je niet.

balisnorkelenkind
Op het water, of een kijkje eronder

Echte waterratten hebben op Bali voldoende mogelijkheden om te snorkelen en duiken, boottochtjes te maken of te leren (kite)surfen. Duiken en snorkelen kun je o.a. vanuit Amed, Pemuteran en Nusa Lembongan. De westkust is populair bij surfers (Kuta, Seminyak, etc.)

balirafting
Het Wilde Oosten

Spannend en een bijzondere manier om van het mooie landschap op Bali te genieten is tijdens een wildwatertocht. De stroomversnellingen zijn maximaal in de categorie II en III en hierdoor ook goed te doen voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

balifestival
Festival op de berg

Het belangrijkste tempelcomplex op Bali is de Basakih, de moedertempel, gebouwd tegen de flanken van de heilige vulkaan Gunung Agung. Bij de belangrijkste festivals brengt iedereen op Bali een bezoek aan deze tempel, waarbij grote manden met offerandes voor de goden op het hoofd meegedragen.

balidolfijn
Zoeken naar dolfijnen zodra de zon opkomt

Lovina, in het Noorden van Bali, is vooral bekend van de boottochtjes in traditionele vissersbootjes tijdens zonsopgang. De baai van Lovina wordt op dat moment bezocht door tientallen dolfijnen, waar je in de bootjes vrij dicht bij kunt komen.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
bali vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders