direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Stoere reizen in de voetsporen van gelukszoekers

In de tijden dat piraten nog een ooglapje hadden haalden ze grote buiten binnen die ze begroeven bij het strand. In vroeger jaren gingen goudzoekers massaal op zoek naar dit edelmetaal dat je met een goudpan kon vinden in de hoop een flinke brok te vinden en nooit meer te hoeven werken. En over deze romantische en stoere periodes werden films gemaakt waar piraten op de mooiste stranden bivakkeerden. Wil je met je kinderen op zoek naar een schat, goud of deze filmlocaties zien, dan kun je afreizen naar een van onderstaande bestemmingen.

Labriz2
Logeren op een pirateneiland - Bouwsteen
Silhouette - Seychellen

De beroemde Franse piraat Holoul heeft de laatste jaren van zijn leven doorgebracht op de Seychellen. Hij is begraven op het eiland Mahé, maar hij heeft ook een aantal jaar gewoond op Silhouette Eiland. Meer informatie >>

piraten1
Een kijkje bij Kapitein Jack Sparrow

Verschillende plaatsen in de Caribbean zijn gebruikt als set voor de Pirates of de Caribbean films. Ook bij St. Vincent & The Grenadines kun je diverse filmlocaties zien, waaronder op het eiland St. Vincent en bij de Tobago Cayes. Bezoek deze prachtige plaatsen en stel jezelf voor als stoere piraat.

nzgoudzoeken
Goud zoeken

Rijker terugkomen uit Nieuw-Zeeland dan je er heen gaat? Op verschillende plaatsen in Nieuw-Zeeland kun je nog met een traditionele goudpan op zoek gaan naar deze kostbare grondstof. De kans dat je er echt rijk van wordt is niet zo groot, maar de ervaring is onbetaalbaar.

jordaniereizenpetrakinderen
Wonder boven wonder

Het wereldwonder Petra is een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes tussen China en India en Arabië. Hoogtepunten zijn de wandeling door de siq, de Threasury en de Monastry. Kinderen kunnen gebruik maken van een ezeltje of kameel.

seystranduitlucht
Wat een schatjes

In de tijd dat piraten nog een ooglapje droegen, woonden er een paar beroemde zeerovers op de Seychellen. Volgens velen hebben zij er hun schatten begraven, dus wie weet waar je op stuit tijdens deze reis. De beste kansen schijn je te hebben op Sihouette eiland, in Bel Ombre (bij Beau Vallon) en bij Anse Forbans.

 
 
verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeën tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders