direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Actieve reizen voor (kleine) avonturiers

Zie je het niet zitten om de hele vakantie onder een palmboom op het strand te luieren? Er zijn veel mogelijkheden om op een actieve of avontuurlijke manier een land te leren kennen en ervaren. Soms kan dit ook prima kleine kinderen omdat je bijvoorbeeld een fiets met kinderstoeltje kunt gebruiken. Soms ook kun je een reis juist spannender en avontuurlijker maken voor oudere kinderen. Hieronder kun je inspiratie opdoen over bestemmingen en reizen waar je de dagen actief en/of avontuurlijk door kunt brengen.

nzmountcookhelikopter
Hoog, hoger, hoogst

De hoogste berg in Nieuw-Zeeland is de Mount Cook, waar je mooie wandelingen kunt maken. Ook de route er naar toe is de moeite waard. Terwijl je langs het turkooisblauwe Lake Pukaki rijdt zie je op de achtergrond de hoge besneeuwde bergtoppen liggen. Helemaal bijzonder is een (helikopter) vlucht naar de gletsjer.

seywalviszwemmen
Zwemmen met walvissen

In de periode van eind augustus tot eind oktober zwemmen er walvishaaien in de wateren rondom Mahé. Al jaren wordt het gedrag van deze bijzondere dieren onderzocht. Terwijl de onderzoekers de data verzamelen heb je de mogelijkheid om deze indrukwekkende beesten zelf ook te observeren of zelfs met ze te zwemmen!

vietkitesurfing
Vliegeren voor gevorderden

Op veel stranden in Vietnam waait een aantal maanden in het jaar een flinke wind. Dit is dan het moment om te leren kitesurfen. Overal langs de kust vind je goede kitesurf-scholen. Houd er wel rekening mee dat het de nodige uren en een aantal dagen duurt om de basis van het kitesurfen onder de knie te krijgen.

rondreis bali compleet met kinderen
Rondreis - Jordanië Zomeravontuur
Rondreis van april t/m oktober

Een avontuurlijke en gevarieerde rondreis met je kinderen die speciaal is samengesteld voor de warme zomermaanden...
Meer informatie >>

nzgoudzoeken
Goud zoeken

Rijker terugkomen uit Nieuw-Zeeland dan je er heen gaat? Op verschillende plaatsen in Nieuw-Zeeland kun je nog met een traditionele goudpan op zoek gaan naar deze kostbare grondstof. De kans dat je er echt rijk van wordt is niet zo groot, maar de ervaring is onbetaalbaar.

Zeilen met kinderen
Zeilen in de Grenadines - Bouwsteen
Ook zonder zeilervaring mogelijk

De leukste manier om de Grenadines te verkennen is per zeiljacht. Overdag vaar je van het ene naar het andere eiland, waarbij je onderweg voldoende tijd hebt om te zwemmen, snorkelen of zelfs te duiken op de mooiste plekken in de Caribbean. Meer informatie >>

balifietsen
Fietsen zonder te trappen (van de vulkaan)

De excursie die eigenlijk bij geen enkele gezinsreis naar Bali mag ontbreken: een fietstocht uit de bergen naar Ubud. Je ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, bezoekt een woning, rijstvelden en geniet van een heerlijke lunch aan het eind van de trip. Voor kinderen van alle leeftijden. En echt moe word je niet.

rondreizen kinderen safari afrika
Rondreis Namibië - Kampeersafari
Avontuurlijke rondreis waarbij je afwisselend kampeert en in lodges verblijft

Tijdens deze avontuurlijke reis maak je gebruik van een auto met daktenten. Een deel van de nachten overnacht je op campings waar...
Meer informatie >>

seyduikenboot
Duiken met het hele gezin - Bouwsteen
Nederlandstalige duiklessen op de Seychellen

Wil je graag duiken of leren duiken? En wil je je kinderen ook kennis laten maken met de wereld onderwater? Het kan op deze heerlijke vakantieplek.....
Meer informatie >>

marduinen
Duinen beklimmen

In de woestijn, de westelijke uitlopers van de Sahara, vind je indrukwekkende zandduinen. Prachtig oranjerood gekleurd bij zonsondergang zodat je er urenlang naar kan kijken. Voor kinderen is het vooral geweldig om ze beklimmen en er dan weer van af te glijden. Het is onvoorstelbaar hoe ze dat uren vol kunnen houden!

balirafting
Het Wilde Oosten

Spannend en een bijzondere manier om van het mooie landschap op Bali te genieten is tijdens een wildwatertocht. De stroomversnellingen zijn maximaal in de categorie II en III en hierdoor ook goed te doen voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

caribjungle
Bewegen in de bush

Het binnenland van Tobago, Grenada en St. Vincent leent zich uitstekend voor actieve uitstapjes. Je kunt mooie wandelingen maken, maar ook mountainbiken, paardrijden, in een autoband een rivier afzakken of een avontuurlijke jungletocht maken in een jeep.

namibsandboarden1
Het adrenalineparadijs van Namibië

Het plaatsje Swakopmund ligt aan de rand van de woestijn en heeft zich ontwikkeld als uitvalsbasis voor ontelbaar veel activiteiten. Je kunt er o.a. kameel- en paardrijden, quadbiken of sandboarden in de duinen. Ook boottochtjes naar zeeleeuwen, zeekajakken en zelfs skydiven zijn mogelijk.

nztongariro
In de ban van de ring

In Nieuw-Zeeland zijn er tal van plaatsen die je kunt bezoeken en herkennen uit de Lord of the Ring trilogie. Je kunt kamperen met uitzicht op Mordor (Tongariro NP) en vanuit Queenstown kun je bijvoorbeeld een excursie boeken naar het prachtige Glenorchy en de Dart River Valley, waar veel beelden uit de films opgenomen zijn.

verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeën tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders